Asbestonderzoek

Met een asbestonderzoek conform NEN-5707, is het na te gaan of de bodem is verontreinigd door asbest. Terrascan kan een bodemonderzoek voor asbest verontreiniging volgens NEN-5707 richtlijnen uitvoeren. Het veldwerk wordt uitgevoerd conform BRL2000, VKB protocol 2018. Een asbestonderzoek kan gecombineerd worden uitgevoerd met een regulier verkennend bodemonderzoek (conform NEN-5740). Let er wel op dat er onderscheid wordt gemaakt tussen beide onderzoeken. Mocht u deze onderzoeken willen combineren, dan moet u dat laten weten, dan kunnen wij beide onderzoeken uitvoeren.

Asbestonderzoek door Terrascan

Asbest is in de vorige eeuw veelvuldig gebruikt als materiaal voor tal van producten. De uit fijne vezels opgebouwde stof was populair vanwege de speciale eigenschappen (slijtvast, isolerend, brandwerend, goedkoop). Vanwege het gevaar voor de volksgezondheid is sinds 1993 toepassing van asbesthoudende materialen verboden. Daarom is het belangrijk om, bij renovatie van gebouwen en/of objecten en bij ontwikkeling of activiteiten in de bodem en/of puin, een asbestonderzoek te laten uitvoeren. Terrascan verricht naast het reguliere bodemonderzoek ook asbestonderzoek in grond en puin volgens VKB protocol 2018.

Meer informatie over asbestonderzoek

Terrascan is een onafhankelijk raadgevend bureau met geruime ervaring op het gebied van bodem-, grond- en milieuvraagstukken. Wij kunnen u daarom uitstekend van dienst zijn met een asbestonderzoek. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over een asbestonderzoek of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Asbestonderzoek - Terrascan

Terrascan – Voor grondonderzoek en bij bodemverontreinigingen - grondsanering