Close Menu

Bodemverontreiniging

Bodemverontreiniging is een vorm van milieuverontreiniging. Bij bodemverontreiniging is meestal sprake van door de mens aan- of ingebrachte stoffen of materialen die van nature niet in de bodem of het grondwater voorkomen en leiden tot schade aan het ecosysteem. Terrascan is een onafhankelijk raadgevend ingenieursbureau op het gebied van bodem en milieu. Hierdoor kunnen wij u uitstekend bijstaan en adviseren bij een bodemsanering, waarmee risico‚Äôs van een bodemverontreiniging actief worden weggenomen.

Oplossing voor bodemverontreiniging

Bodemverontreiniging kan op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door het onzorgvuldig omgaan met stoffen of het storten van afval. Bodemsanering is het proces waarbij een stuk grond vrijgemaakt wordt van bodemverontreiniging. De meest voorkomende vormen van bodemsanering zijn:

  • Ontgraving en afvoer van verontreinigde grond;
  • Onttrekking van verontreinigd grondwater;
  • Aanbrengen van een afdek- of leeflaag.

Vraag onze brochure aan

Terrascan kan de mate van bodemverontreiniging vaststellen op basis van een bodemonderzoek. Daarnaast kunnen onze specialisten, dankzij jarenlange ervaring op het gebied van bodem- en milieuvraagstukken, u uitstekend adviseren op het gebied van bodemproblematiek. Wilt u meer informatie over hoe wij een probleem met bodemverontreiniging oplossen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Wilt u ook zekerheid? Vraag offerte aan