Close Menu

Wet Bodembescherming

De Wet bodembescherming zijn regels, opgesteld om de bodem in Nederland te beschermen van onder andere verontreiniging. Het is erg belangrijk om de bodemverontreiniging en verontreiniging van grondwater te voorkomen. Daarnaast wordt de sanering van een eventueel verontreinigde bodem en grondwater door middel van de Wet bodembescherming geregeld. Verder worden ook lozingen van grondwater of afvalwater in of op de bodem op grond van de Wet bodembescherming gereguleerd om bodemverontreiniging te helpen voorkomen.

Onderzoek t.b.v. Wet bodembescherming

Terrascan voert bodemonderzoek uit met als doel het geven een representatieve indicatie van de eventuele aanwezigheid van milieuschadelijke stoffen in de boven- en ondergrond en het grondwater van bijvoorbeeld een bouwlocatie en de directe omgeving ervan. Door middel van dit bodemonderzoek wordt nagegaan of wordt voldaan aan de regels omtrent de Wet bodembescherming. Wanneer de onderzoeksresultaten positief zijn, ontvangt u uiteraard een officiĆ«le schone grond verklaring. Naast bodemonderzoek ten behoeven van de Wet bodembescherming adviseren wij ook u bij grondsanering en kunt u bij ons terecht voor partijkeuringen, advies en asbestinventarisatie.

Zekerheid over bodem en milieu? Bel Terrascan

Terrascan is gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor bodem-, grond- en milieuvraagstukken. Daarom kunnen wij u uitstekend adviseren omtrent de Wet bodembescherming. Naast advies kunnen we u ook helpen met oplossingen omtrend grondverontreiniging. Ons bedrijf heeft geruime ervaring met het leveren van diverse oplossingen voor bodem-, grond- en milieuvraagstukken. Heeft u nog verdere vragen over de Wet bodembescherming of over andere onderwerpen op het gebied van bodem en milieu? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wilt u ook zekerheid? Vraag offerte aan