Close Menu

Besluit Bodemkwaliteit

Het besluit bodemkwaliteit is enerzijds opgesteld met als doel rekening te houden met zo veel mogelijk hergebruik en anderzijds om bodem en water zo veel mogelijk te beschermen. Dit besluit stelt bepaalde voorwaarden aan het toepassen van grond en bouwstoffen op of in de bodem of in het oppervlaktewater. Besluit bodemkwaliteit wordt soms kortweg bbk genoemd. Wanneer u bouwstoffen of grond wilt toepassen, moet u een melding besluit bodemkwaliteit indienen. Dat kan gemakkelijk bij het meldpunt bodemkwaliteit. Terrascan is gecertificeerd om grond conform het besluit bodemkwaliteit te keuren.

Besluit bodemkwaliteit categorie├źn

Om een besluit te nemen over de bodemkwaliteit, zullen wij op het terrein een bodemonderzoek uitvoeren. Op basis van de resultaten van het onderzoek rondom het besluit bodemkwaliteit kan een partij grond of slib worden ingedeeld in een categorie. De categorie├źn die we voor het onderzoek naar bodemkwaliteit hanteren zijn de volgende vier:

  • landbouw/natuur;
  • bodemkwaliteitsklasse wonen;
  • bodemkwaliteitsklasse industrie;
  • niet toepasbaar (afvoer naar stort of verwerker).

Wij zullen op de bodem een AP04 keuring uitvoeren. Met de resultaten van de partijkeuring conform AP04 kan de grond worden afgevoerd naar een grondbank. De grond kan op basis van een indicatief grondonderzoek niet direct op een andere locatie worden toegepast. Hiervoor dient de grond conform het besluit bodemkwaliteit gekeurd te zijn. Terrascan kan u adviseren over een geschikte afvoerbestemming en u eventueel in contact brengen met een derde partij die deze klus voor u kan afhandelen.

Wij van Terrascan geven u graag advies

Wilt u meer weten over het besluit bodemkwaliteit of de andere werkzaamheden van Terrascan of heeft u vragen over de regeling besluit bodemkwaliteit? Terrascan heeft de benodigde expertise en certificering om u professioneel te adviseren en te informeren. Naast besluit bodemkwaliteit doen wij ook aan asbestonderzoek, verklaring over bodemvervuiling en nog veel meer onderzoeken en inspecties op het gebied van grond en bodem. Neem direct contact met ons op en maak vandaag nog een afspraak.

Wij helpen u graag met advies omtrent het besluit bodemkwaliteit en andere zaken die betrekking hebben op bodem en milieu. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen voor een onderzoek naar besluit bodemkwaliteit op uw terrein door Terrascan.

Wilt u ook zekerheid? Vraag offerte aan