Close Menu

Milieukundig begeleider bodemsanering (MKB)

 

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een milieukundig begeleider voor bodemsaneringen (MKB) conform BRL SIKB 6000, protocol 6001.

Als milieukundig begeleider ben je verantwoordelijk voor de aansturing en controle op de uitvoering van een bodemsanering. Belangrijk is dat je de voortgang- en de randvoorwaarden van de werkomschrijving bewaakt, zorgt voor het nakomen van afspraken en toeziet op de naleving van wet- en regelgeving. Intern onderhoud je nauw contact met de verantwoordelijke projectleider, die je op de hoogte houdt van de voortgang van de werkzaamheden en die je bij calamiteiten of bijzonderheden tijdig informeert. Daarnaast ondersteun je de projectleider bij de voorbereiding en afhandeling van de bodemsanering. Naast je werkzaamheden als milieukundig begeleider komt het voor dat je wordt ingezet voor veldwerk in het kader van bodemonderzoek. Het is een uitdagende baan waarbij je veel tijd buiten door zult brengen op diverse locaties. Het werkgebied ligt overwegend tussen Alkmaar, Den Haag en Utrecht.

 

Functiecriteria

Voor deze functie is het belangrijk dat je affiniteit hebt met bodem en milieu en dat je flexibel bent ingesteld. Je bent gecertificeerd (geweest) voor veldwerk conform protocol 2001, 2002, 2003 en / of 2018. Je bent in het bezit van een MBO-diploma (of vergelijkbaar) en een rijbewijs B.

Het is een pré als je:

 • in het bezit bent van rijbewijs BE;
 • in het bezit bent van een MBO-diploma op het gebied van civiele-, milieu- of cultuurtechniek of procestechnologie;
 • in het bezit bent van VCA-certificaat;
 • in het bezit bent van een DLP-certificaat.

Het spreekt je aan om zowel zelfstandig als in een team buiten te werken en je bent in staat om gegevens op een goede / gestructureerde manier vast te leggen. Omdat wij grote waarde hechten aan kwaliteit (vakbekwaamheid en foutenbeheersing) verwachten wij een nauwkeurige werkwijze, waarbij goede communicatie met collega's, opdrachtgevers en derden als voorwaarde geldt. Je kunt dan ook goed schriftelijk en mondeling communiceren en je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Tot slot kan je je goed staande houden in de wereld van grond-, weg- en waterbouw.

Je bent in je functie als milieukundig begeleider bodemsanering het visitekaartje voor ons bedrijf. Wij verwachten daarom een vriendelijk en representatief voorkomen.

 

Wat wij bieden:

 • Een marktconform salaris en een goede pensioenregeling;
 • Interessante doorgroeimogelijkheden;
 • Uitzicht op een vast contract;
 • Auto van de zaak;
 • Jaarlijks een medische keuring;
 • Collegiale en informele werksfeer;
 • Personeelsactiviteiten.

 

Bedrijfsprofiel

Terrascan B.V. is een middelgroot onafhankelijk raadgevend ingenieursbureau voor bodem en milieu. Terrascan is gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor bodem-, grond-, en milieuvraagstukken. Terrascan heeft specifieke kennis en ervaring opgebouwd in de actuele problematiek rondom PFAS (o.a. PFOS en PFOA). Wij staan bekend om onze deskundige, zorgvuldige en betrouwbare manier van werken en duidelijke communicatie. Door onze brede expertise en ruime ervaring kunnen wij onze opdrachtgevers altijd snel en accuraat van dienst zijn en flexibel inspelen op hun projectspecifieke bodemproblematiek. Onze opdrachtgevers zijn bedrijven, overheidsinstanties en particulieren. Terrascan is ISO 9001, VCA**, BRL SIKB 1000, 2000 en 6000 gecertificeerd.

Terrascan is opgericht in 1993 en gevestigd in Lijnden, nabij de luchthaven Schiphol in de Haarlemmermeer. Sinds 2021 werken wij samen met een partner in Rotterdam.

 

Sollicitatie

Herken jij jezelf in het gevraagde profiel? Dan ontvangen wij van jou graag een brief met motivatie waarom wij juist jou moeten uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Stuur je brief met CV naar hr@terrascan.nl t.a.v. personeelszaken.

Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.